Leef

Over ons:

Even voorstellen

‘Friends of Esthers’

Om veiligheids- en privacyredenen is ervoor gekozen om niet alle leden van ‘Friends of Esthers’ publiek voor te stellen. Maar zodat je als lezer wel een indruk hebt van de gezichten en namen die hierbij horen, stellen hieronder een aantal leden zich voor. Dit is alle informatie die we delen over ons team. Op vragen die verder gaan dan deze informatie kunnen we om de hierboven genoemde redenen niet ingaan.

Aline Terpstra

werkzaam als GZ-psycholoog. In mijn praktijk help ik meerdere cliënten met een achtergrond van satanisch ritueel misbruik. Daarnaast sta ik collega’s bij die andere overlevers helpen. Het gevecht van Esther om los te komen uit de klauwen van de satanische cult waarin zij opgroeide, heeft me diep geraakt. Via ‘Friends of Esthers’ hoop ik dat meer ‘Esthers’ op allerlei manieren geholpen zullen worden in hun titanenstrijd. Daarbij is inzet van vele betrokken en goed geïnfomeerde mensen met een trouw en warm hart , noodzakelijk. 

Gerard van der Schee

emeritus-voorganger en GoedBoos-coach. Boosheid is een emotie die een mens in beweging zet bij (vermeend) onrecht. Toen Aline me vertelde over Esther en ik me verdiepte in achtergronden en publicaties zette mijn verbolgenheid over diep traumatisch misbruik me in beweging om te participeren in ‘Friends of Esthers’, In ons team, bediening en gebed is een gezonde balans tussen bewogenheid met personen (overlevers en wie nog vast zitten in de cult), en diepe verontwaardiging over fout gedrag (alles wat de cult doet om het systeem van SRM in stand te houden). 

Esther

Ervaringsdeskundige/ overlever van satanisch ritueel misbruik.

Na jaren verwerken en keihard knokken om uit de cult te komen, wil ik mijn ervaring nu inzetten om andere overlevers te helpen. Omdat mijn leven meer in de cult plaatsvond dan in het gewone leven, is ook vaak mijn zienswijze en denkwijze anders dan die van mensen die niet uit de cult komen. Vanuit deze kennis kan ik overlevers die nog in het beginstadia zitten van loskomen beter begrijpen en ik probeer deze kennis dan ook te delen met de mensen om de overlever heen, zodat zij de persoon beter kunnen leren begrijpen. Mijn ervaring is dat met veel liefde en mensen om je heen, de weg naar herstel mogelijk is. Ik wil anderen laten zien dat die hoop echt is, ook voor hen!

 

Werner

Een indringende oproep van één van de ‘Friends of Esthers’ tijdens een christelijke bijeenkomst tijdens de lockdown in 2021 was voor mij het zetje, om werk te gaan maken van het onderwerp SRM. Al langer las ik erover, deelde ik berichten en bad ik, dat ‘alles aan het licht zou komen’ – maar nu kon ik me ook daadwerkelijk gaan inzetten om – samen met mijn vrouw Myrjam – iets te betekenen voor overlevers. Of het nu een bijdrage is aan het openbaarmaken van dit vreselijke onrecht of een helpende hand richting overlevers: meewerken aan ‘Friends of Esthers’ is voor mij een diep verlangen wat vervuld wordt.
In het dagelijks leven ben ik echtgenoot, vader van vier kinderen en werk ik als organisatieadviseur. Ook ben ik betrokken bij een aantal gebedsinitiatieven, lokaal en landelijk. Tenslotte zing ik graag en speel ik gitaar.

Myrjam

Seksueel misbruik en SRM zijn onderwerpen die me al lang bezighouden. Ooit studeerde ik af als orthopedagoog op het onderwerp ‘protocollen bij vermoedens van seksueel misbruik’ maar stortte me vervolgens in een carrière in IT & management, omdat ik niet in de hulpverlening wilde werken. Nu, bijna 20 jaar later, heb ik het thema opnieuw omarmd.
Ik wil onderzoeken wat ik kan bijdragen in de verwerking van de ernstig trauma’s die komen kijken bij satanisch ritueel misbruik, maar ik ben dankbaar dat ik ondertussen mocht starten met helpen door mee te  bouwen aan deze website. 
Ik houd van aanpakken en van concreet bezig zijn. Zo bouw ik websites (zoals deze), ben ik edelsmid en imker en verricht ik hand & spandiensten voor verschillende christelijke stichtingen, onder andere Kies Leven en Stichting Het Woord. Voor deze organisaties verricht ik ook publiekere functies zoals het bemannen van een stand, informatie video’s en podcast publiceren of bij gelegenheid een informatief praatje houden, Ik besef dat dit in het kader van het werk voor overlevers ingewikkeld kan zijn.

Janita

Het onderwerp satanisch ritueel misbruik houdt mij al jarenlang bezig. Het verschrikkelijke onbeschrijfelijke onrecht wat overlevers van srm wordt aangedaan, vind ik nog steeds moeilijk te bevatten. Jarenlang vond ik het moeilijk dat ik niets kon doen voor overlevers, alhoewel ik regelmatig bad voor hen. Totdat ik Friends of Esthers ontdekte en zag dat er gebedsbrieven waren, vanaf toen kon ik gericht gaan bidden. Samen met mijn man zijn we een gebedsgroep begonnen: ‘Het Gideonsleger’, om samen te bidden en te strijden tegen het onvoorstelbare leed dat overlevers meemaken.

Ik ben werkzaam als Toegepast Psycholoog en Ervaringsdeskundig Trainer, ben getrouwd met Jaap en moeder van drie kinderen. 

Een helpende hand mogen en kunnen bieden aan overlevers door deel uit te maken van Friends of Esthers is voor mij bijzonder en waardevol.

Hinke

Ooit sprong, terwijl ik aan  het Bijbellezen was, deze tekst er uit alsof er knipperlichtjes aan en uit gingen:

Maar jij moet spreken voor wie zich niet verdedigen kan, jij moet opkomen voor de mensen die niet meetellen. Spreek en oordeel rechtvaardig, geef de arme en de hulpeloze zijn recht!’ Spreuken 32:8,9

Ik heb tegen God gezegd: Hier ben ik, ik wil met uw hulp de dingen doen die U van me vraagt. Als er één groep mensen is waar mijn hart naar uit gaat, dan is het de groep die lijdt onder SRM.

In mijn werkzame leven kreeg ik gesprekken met mensen die verschrikkelijke dingen hadden meegemaakt, soms haast te erg voor woorden.

Wat ik graag doe is bidden. Overdag, maar ook ’s nachts, als ik tóch wakker ben. Het is mijn wens dat ik op mijn eigen plekje, op mijn eigen manier, iets mag bijdragen om het licht te laten doorbreken en om mijn stem te laten horen waar God dat van mij vraagt.

Hiernaast ben ik echtgenote, moeder en beppe (Fries voor oma).

Ik hou van kokkerellen, creatief bezig zijn, tuinieren en contacten met mensen.

Willeke

Tijdens onze gebedsbijeenkomsten kwam het onderwerp Satanisch Ritueel Misbruik voorbij. Ik had hier nog nooit iets over gehoord. Na deze avond ben ik mij gaan verdiepen in dit onderwerp en kon het niet meer loslaten. Ik ben naast startende coach ook onderdeel van het Gideonsleger, een gebedsgroep die strijdend bidden tegen het ongelooflijke onrecht dat slachtoffers wordt aangedaan.  

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik mij aan Friends of Esthers mag verbinden en mij in mag zetten voor overlevers.   

Ik ben getrouwd met Dries en samen hebben wij 3 kinderen. Ik werk 2 dagen per week als planner in een zorginstelling. Ik hou van lezen, spelletjes doen, kletsen en koffiedrinken met vriendinnen. 

Marianne

Ik ben Marianne en help al enige tijd hulpvragers met DIS met een achtergrond uit georganiseerd sadistisch misbruik. Mijn kwaliteiten zijn plannen en organiseren, wat mijn grootste taak is binnen Friends of Esthers.  Ik geniet van de natuur, mijn kinderen en dieren en werk al mijn leven lang in de zorg. Een ander helpen vanuit wie ik zelf ben doe ik het allerliefst!

Elly

Soms moet ik mezelf in m’n arm knijpen: kan dit vreselijke kwaad werkelijk bestaan, om ons heen in ons land en in onze wereld? Ook al had ik me sinds een paar jaar meer verdiept in wat er gaande is op gebied van mensenhandel, toen ik in 2020 in de krant het verhaal van Aline las en de documentaire van Argos onder ogen kreeg was ik verbijsterd. Een paar jaar later vertelde iemand me over Friends of Esthers. Meteen stond het voor mij vast dat ik me wilde gaan aanmelden om hoe dan ook van betekenis te kunnen zijn voor overlevers van dit satanisch geweld. Inmiddels maak ik deel uit van een netwerk, een nieuwe familie als het ware, rond een overlever.

nl_NLDutch

De wereld van overlevers was totaal onbekend voor mij. Ik heb veel respect voor hun moed en doorzettingsvermogen als ik iets van hun bizarre ervaringen hoor. Wat kwetsbaar en bijzonder dat ze dat persoonlijk met mij willen delen! Ik vind het echt fijn dat we ons huis kunnen openstellen voor ontmoetingen.

Onvoorwaardelijk er zijn is de sleutel

Ik ben in mijn hart geraakt door het onrecht wat zo velen wordt aangedaan; ik wil gaan staan voor de waarheid en dat Gods gerechtigheid zal zegevieren.

Overlevers van SRM hebben nodig wat elk mens nodig heeft: oprechte liefde, een hart dat luistert zonder veroordeling en blijvende verbinding. Ook de diepst gelegen delen, die moesten moorden en verkrachten, durven dan te spreken. Hoeveel slachtoffers zullen loskomen uit hun levenslange slavernij als zij 10 van zulke vrienden krijgen?

Het is een voorrecht om voor overlevers, regelmatig en op belangrijke momenten, te bidden. En ook voor familie van hen als die nog in de cult zit. Dat is mijn bijdrage aan hun bevrijding en ik ervaar dat ik op deze manier Gods licht mag helpen laten schijnen op hun levens. Als christen neem ik zo mijn plaats in in Gods Koninkrijk en in de hemelse gewesten.

Wat een nieuwe, duistere wereld is er in 2020 voor me open gegaan. Te bizar om waar te zijn, totdat ik kritisch en open ging luisteren en lezen. Ik vind het inmiddels een voorrecht om therapeuten en overlevers te mogen ondersteunen, zodat het Licht van Jezus de diepe duisternis overwint.

Ik geef mijn handen om te helpen en mijn hart om lief te hebben.

Het is een voorrecht om een overlever mee mogen te maken. Maar het is een nog groter voorrecht om je bescheiden steentje te mogen bijdragen om de overlever te mogen ondersteunen om werkelijk te gaan leven.

Niemand kan het allemaal alleen.... daarom wil ik graag iets betekenen voor een ander. Mijn naam Tikva betekent HOOP ... en hoop is er voor iedereen!